Těsnou výhru v Poličce zajistil  (ne)střelec Plášek              

Hokejisté České Třebové, kteří odehráli páté utkání během jedenácti dnů, nedokázali navázat na svůj nedělní výkon v souboji s Moravskou Třebovou, a tak se ve středečním duelu s houževnatou Poličkou spíše protrápili k dalším třem bodům.

Polička - Česká Třebová 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Branky: 12. Martinů (Zobač, Pazourek), 17. Šerejch (Kunstmüller), 44. Nečas (Prokopec) – 3. Ostřanský (Augustin, Pavlovský), 3. Semorád (Plášek, Schejbal), 32. Fúzi (Vaňo, Čada), 58. Plášek (Schejbal, Pažourek).
Rozhodčí: Vepřovský – Říha, Javůrek. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváků: 123. Nejlepší hráč: Borovička.
Polička: Borovička – Nunvář, Prokopec, Máša, Pelikán, Hamerník, Elis – Šerejch, Kunstmüller, Nečas – Martinů, Pazourek, Zobač – Šváb, Vondra, Bělský.
Česká Třebová: Ament - Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Král – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Plášek, T. Prachař, Semorád – Vaňo, Fúzik, Čada.
Domácí brankář Borovička se během prvních 50 vteřin připsal dva ostré zákroky. Nejprve zlikvidoval šanci Augustina, po kterém se neprosadil ani Semorád.
Kohouti využili první přesilovou. Po faulu hrajícího trenéra Pazourka (podrážení) se v čase 2:22 prosadila první útočná formace, konkrétně Ostřanský – 0:1. Hosté pokračovali v náporu, který velmi brzy vyjádřili druhým gólem: v čase 2:54 jej vstřelil Semorád – 0:2.
V 6. minutě hráli hosté další přesilovku, po chybě Pavlovského měl zničehonic gólovou šanci obránce Elis, chybu svého spoluhráče napravil českotřebovský brankář Ament. Kohouti pak dvakrát za sebou zbytečně faulovali. Schejbalovo vyloučení přečkali bez úhony, po dalším nedovoleném zákroku Čady (podrážení) však v čase 11:10 inkasovali z hole Martinů – 1:2.
Druhá polovina první třetiny měla nečekané rozuzlení. Kohouti nejprve promarnili přesilovku s pořadovým číslem tři. Potom na ledě propadla jejich první pětka, domácí se dostali do přečíslení, které v čase 16:37 s klidem využil Šerejch – 2:2.
Začátek druhé třetiny patřil brankářům. Po šanci Zobače zachraňoval favorita Ament, na druhé straně Borovičku nepřekonali Ostřanský s Pavlovským. Kohouti se po chybném střídání úspěšně bránili ve čtyřech, další vyloučení Augustina „vyrovnal“ svým faulem domácí obránce Máša (oba podrážení).
Hokejisté České Třebové si vzali vedení zpět v čase 31:32, kdy se z mezikruží pohotovou střelou prosadil kapitán Fúzik – 2:3. V závěru druhé třetiny si Sedlák skvěle vyměnil puk se Semorádem, v další gólové příležitosti však trefil dobře postaveného brankáře Borovičku.
V úvodu závěrečné třetiny „hasil“ gólman Ament další chybu obránců, domácí Kunstmüller byl před ním zcela sám. Trest přišel vzápětí. Časomíra ukázala 43:19, když zblízka snadno vyrovnával naprosto volný Nečas – 3:3. Ještě ve 44. minutě stříleli Pavlovský a po něm Sedlák, i z těchto soubojů vyšel jako vítěz brankář Borovička.
Kohouti se pak dalšími zbytečnými fauly dostali do velkých problémů. V čase 48:26 usedl na trestnou lavici Semorád (sekání), v čase 49:20 jej následoval Ostřanský (podrážení). Výsledek? Polička získala výhodu přesilovky pět na tři (66 vteřin), hosté se ubránili. Dalších 54 vteřin se Kohouti bránili ve čtyřech, v oslabení ujel Semorád, bekhendovým blafákem pozorného Borovičku nepřekonal.
V čase 53:19 byl vyloučen domácí Martinů (sekání), Augustin nejprve trefil tyčku, vzápětí mířil vedle poličské branky. Kohouti se radovali až v čase 57:37, kdy se po spolupráci s obránci Pažourkem a Schejbalem trefil do černého sváteční střelec Plášek – 3:4.
Favorit se o těsnou výhru strachoval až do závěrečné sirény. V čase 57:51 byli vyloučeni domácí Nunvář a hostující Schejbal, při hře ve čtyřech neproměnil sólový nájezd Ostřanský. Stejný hráč byl v čase 59:30 vyloučen (sekání), domácí vzali oddechový čas a vsadili na hru v pěti proti třem. Prázdnou branku minul Sedlák, tři body se štěstím brali Kohouti.
HLAS PO UTKÁNÍ: 

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Rychlý dvougólový náskok nám v dalším průběhu zápasu spíše ublížil. Pozitivní na středečním utkání je pouze to, že jsme získali tři body.“
Další výsledky: Hlinsko - Lanškroun 6:3, Moravská Třebová - Choceň 7:3, Chrudim - Litomyšl 2:1.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

 neděle 13. listopadu: Česká Třebová - Hlinsko, od 17.00 hodin.
TABULKA 

Krajská hokejová liga 2022/23 1. část

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 13 36
2 Mor. Třebová 13 25
3 Chrudim 13 24
4 Hlinsko 12 19
5 Litomyšl 13 19
6 Choceň 13 18
7 Lanškroun 12 11
8 Polička 13 1