Kohouti vstoupili do semifinále správnou nohou 

Hokejisté České Třebové ovládli první semifinálové střetnutí, jako první se sice gólově prosadil Nový Bydžov, ale v dalším průběhu nedělního duelu stříleli do černého Kohouti. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, pokračuje ve středu 23. února v Novém Bydžově.

Česká Třebová – Nový Bydžov 8:2 (2:1, 3:0, 3:1)

Branky: 10. Plášek (Schejbal, Korhoň), 12. Schejbal (Plášek, Polodna), 24. Augustin (T. Prachař, Semorád), 30. Pavlovský (Augustin, T. Prachař), 40. Korhoň (Polodna), 42. Fúzik (Veverka, Semorád), 48. Pavlovský (T. Prachař, Sedlák), 52. Čada (Sedlák, Král) – 2. Jebavý (Němec, Bezděk), 51. Němec (Bezděk, Němec).
Rozhodčí: Vrba, Škorpil – Matějka, Najman. Vyloučení: 8:5. Vvužití: 0:1. Střely na branku: 37:34. Diváků: 485. Nejlepší hráči: Plášek, Polodna, Pavlovský. Stav série: 1:0.
Č. Třebová: Vlk (48. Kraus) – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba, Král - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Veverka, Fúzik, Semorád - Rozlílek, Čada, Hradil.
N. Bydžov: Veselý (49. Schovánek) – Nedbal, Šuvara, Březák, Bezděk, Malý, Novák, Spal – Eis, Kubišta, Chára – Němec, Postolka, Jebavý – Černý, Hlaváček, Divíšek – Pilný.

Probíhala teprve druhá minuta utkání, když se v útočném pásmu zapomněl obránce Schejbal. Hosté se dostali do přečíslení, rychlou akci zakončil v čase 1:13 Jebavý – 0:1.

Střelec vedoucí branky byl v čase 5:45 vyloučen (podražení), v čase 6:12 k němu na trestnou lavici přisedl Malý (hákování). Kohouti získali přesilovku pět na tři, ovšem za 93 vteřin nebyli schopni nic vyprodukovat. Tedy kromě velkého množství zbytečných přihrávek…

Pět stovek diváků se vyrovnání dočkalo v polovině první třetiny, po Schejbalově přihrávce proměnil sólový nájezd v čase 9:39 Plášek – 1:1. Ke vstřelení druhého gólu potřebovali Kohouti necelé dvě minuty. Od modré vystřelil a horní růžek novobydžovské branky trefil v čase 11:36 obránce Schejbal – 2:1, který tak definitivně napravil svoji chybu při prvním gólu soupeře.

Obrat ve skóre přinesl do hry Kohoutů větší jistotu, brzdily je nepřesnosti v zakončení. Ve 14. minutě spálil obrovskou příležitost Semorád, stejný hráč ve stejné minutě střílel ještě jednou, tentokrát do brankáře Veselého.

V závěru první třetiny se domácí dvakrát bránili ve čtyřech, nejdříve po zbytečném faulu Fúzika v útočném pásmu (krosček), poté proto, že Semorád vyhodil puk mimo led a vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.

Začátek druhé třetiny zastihl Kohouty opět v nedbalkách. Po dalším průvanu v českotřebovské obraně se hosté radovali z vyrovnávací branky, ale předčasně. Gól nebyl uznán kvůli hře vysokou holí.

Vzápětí uhodilo na druhé straně. Semorád s Prachařem vyslali do úniku Augustina, který svůj nájezd zakončil v čase 23:03 přesným bekhendem – 3:1.

Další vyloučení z kategorie zbytečných přišlo v čase 25:19, kdy jednoho z protihráčů hákoval Prachař. V oslabení se dostal do sólového nájezdu Rozlílek, ale další gól nepřidal.

Po skvělé spolupráci s Augustinem se to povedlo až Pavlovskému, který v čase 29:53 zařídil třígólové vedení – 4:1.

Hosté v žádném případě nerezignovali, byli důrazní v osobních soubojích a každou příležitost využívali k nebezpečným protiútokům. Ve 31. minutě měl vyloženou šanci Černý, kterého vychytal brankář Vlk.

Hrálo se v rychlém, chvílemi spíše ve zběsilém tempu. Ve 32. minutě prolétl celým hřištěm Pavlovský, odražený puk se dostal mezi kruhy k obránci Sedlákovi, jehož dělovku zázračně vyrážel gólman Veselý.

Ve stejné minutě se hosté znovu snadno dostali do přečíslení dvou na jednoho, situaci zachránil obětavým zákrokem obránce Blažej. Při vyloučení Sedláka mohli Kohouti znovu skórovat, tentokrát se proti brankáři Nového Bydžova neprosadil Veverka.

Když už se zdálo, že ve druhé třetině další gól nepadne, při hře ve čtyřech předvedl velký přehled Polodna, po jehož přihrávce v čase 39:55 skóroval Korhoň – 5:1.

Začátek třetí třetiny patřil hokejistům České Třebové.

Obrovské příležitosti nejprve neproměnili Korhoň a Semorád, až v čase 41:49 mířil přesně Fúzik – 6:1. Hosté odpadali a byli pod stále větším tlakem. Ve 43. minutě se při sólu Pavlovského vyznamenal brankář Veselý, v čase 47:08 si Pavlovského střelu nešťastně srazil do vlastní branky jeden z novobydžovských obránců – 7:1.

Druhou a poslední branku vstřelil hosté při přesilové hře, v čase 50:21 skóroval Němec – 7:2. Odpověď Kohoutů byla a efektivní. V čase 51:24 Sedlákovu střelu od modré zblízka dorážel Čada – 8:2.

Závěr přinesl několik ostrých zákroků a menších šarvátek, bez povšimnutí nechali rozhodčí nevybíravý zákrok na Šejbu.


HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Jsme rádi za výhru v prvním utkání. Těžká čtvrtfinálová série s Moravskou Třebovou se na našem výkonu podepsala. Soupeř byl přímočarý a nebezpečný, několikrát nás podržel brankář Vlk. Zápas byl dlouho vyrovnaný, v obranné hře máme stále velké rezervy. Ve středu nás čeká těžký zápas číslo dvě.“

Druhé semifinále: Choceň – Chrudim 3:1.