Kohoutům chyběli hráči, ale i síly        


Pouhé dva dny po pátečním těžkém duelu s Hlinskem nastoupili hokejisté České Třebové k prvnímu čtvrtfinálovému střetnutí s Jaroměří. Chyběli jim útočníci Ostřanský s Hemský, po necelé minutě hry musel odstoupit zraněný Pavlovský. Velmi dobře hrající (a odpočatý) soupeř měl po celé utkání navrch a zaslouženě vyhrál. Není bez zajímavosti, že v prvním kole prohrála všechna mužstva, která si postup vybojovala až v pátek 3. února.

Česká Třebová – Jaroměř 3:6 (0:0, 0:3, 3:3)

Branky: 48. Stolín (Schejbal), 54. Fúzi (Semorád, Sedlák), 60. Pažourek (Stolín, Schejbal) - 24. Brožek, 26. Voňka (Kocián, Kotrč), 32. Kašpar (Holub, Voňka), 45. Kašpar (Souček ml., Pavelka), 48. Hájek (Souček ml., Pavelka), 52. Brožek (Háze).
Rozhodčí: Barek, Pilný – Kalina, Mikula. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 390. Střely na branku: 29:31. Nejlepší hráči: Semorád – Kašpar. Stav série: 0:1.
Česká Třebová: Ament - Sedlák, Jemelka, Hradil, Schejbal, Pražák, Král - Augustin, Pavlovský, Fúzik – Vaňo, Semorád, Veverka – Plášek, Filip, Pažourek – Čada, Stolín, Daněk.
Jaroměř: VíchVoňka, Bujňák, Souček st., Kotrč, Vágner, Pavelka – Holub, Kašpar, Kocián – Brožek, Háze, J. Teuber – Záliš, Souček ml., Hájek.
1. třetina
Kohouti nastoupili bez zraněných útočníků Ostřanského a Hemského. Časomíra ukazovalo 42. vteřinu, když na ledě poblíž trestné lavice zůstal po tvrdém střetu s Kašparem ležet útočník Pavlovský. Krvavé zranění v obličeji nevěštilo nic dobrého. Pavlovský v neděli dohrál, rozhodčí nedovolený zákrok neviděli.
Ve 2. minutě se po levém křídle protáhl J. Teuber, s jehož střelou si brankář Ament poradil. Kohouti zahrozili o tři minuty později při hře ve čtyřech, po Pražákově ráně mířil puk na hostující branku. V polovině první třetiny vypracoval Vaňo slibnou příležitost pro Schejbala, jehož pokus vytěsnil pravým betonem gólman Vích.
Po vyloučení Vágnera hráli domácí přesilovku, kterou po minutě nedovoleným zákrokem zrušil Sedlák. V závěru první třetiny střílel tvrdě dvakrát Augustin, jeho první ránu vyrazil brankář Vích, druhé střele chyběla přesnost.
2. třetina
Po faulu na Augustina |(úder do oblasti hlavy a krku) dostal Kašpar překvapivě pouze dvouminutový trest.
Domácí přesilovku nezvládli, po Filipově nepřesné rozehrávce se do úniku dostal Brožek, brankář Ament mu sice obětavě padl pod nohy, ale puk nezasáhl a útočník Jaroměře v čase 23:24 snadno otevřel skóre – 0:1. Ve vlastním oslabení!
Kohouti pokračovali v přesilové hře (95 vteřin), ohrozit branku soupeře však nedokázali.
V čase 24:28 se nechal vyloučit Veverka (hrubost), chvíli se hrálo ve čtyřech, pak měli výhodu jednoho hráče v poli hosté. A proměnili ji. V čase 25:51 vstřelil druhý gól Voňka – 0:2.  Domácí vzali oddechový čas, ale hlavy nezvedli.
Kohouti dopláceli na hrubé chyby. Na začátku druhé poloviny zápasu přišla zbytečná ztráta puku v útočném pásmu, rychlý protiútok Jaroměře a v čase 31:26 přesné zakončení Kašpara – 0:3. Závěr druhé dvacetiminutovky žádné hezké hokejové akce nenabídl. Hosté se hlídali tříbrankový náskok, domácí byli v koncovce neškodní.
3. třetina
Když ve 45. minutě vstřelil Kašpar čtvrtý gól, bylo v podstatě rozhodnuto – 0:4.
Kohouti se gólově prosadili až v čase 47:08, kdy se zblízka trefil Stolín – 1:4. Radost domácích fanoušků trvala přesně 24 vteřin, po dalším průvanu v obraně Kohoutů se v čase 47:34 o bleskovou odpověď postaral Hájek – 1:5. Hosté pak ještě potrestali vyloučení Pláška, v čase 51:35 se podruhé v utkání trefil Brožek – 2:6.  V závěru měli výhodu přesilové hry Kohouti, tři vteřiny po návratu vyloučeného hráče (59:48) se krásně trefil Pažourek – 3:6.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Ukázalo se, kolik sil nám vzala náročná zápasová série s Hlinskem. Utkání začalo nešťastně, po necelé minutě hry odstoupil útočník Pavlovský. Nestíhali jsme, chyběla nám síla, bruslení. Příležitost dostali hráči ze střídačky, od nichž jsem čekal větší zápal a nasazení. Fanouškům, které jsme zklamali, se omlouváme.“


Další výsledky:

Litomyšl - Moravská Třebová 3:1, Nový Bydžov – Trutnov 5:2, Nové Město – Chrudim 3:1.

Příští zápas – středa 8. února: Jaroměř – Česká Třebová (19.00).