Kohouti budou odvracet mečbol          


Ve druhém čtvrtfinálovém utkání s Jaroměří předvedli hokejisté České Třebové podstatně lepší výkon, ale podruhé za sebou prohráli. V polovině střetnutí vedli 3:1, necelých devět minut před koncem 5:4. Po hrubých individuálních chybách inkasovali, soupeř má před nedělním duelem v České Třebové mečbol.

Jaroměř - Česká Třebová 7:5 (0:0, 3:3, 4:2)

Branky: 29. J. Teuber, 34. Holub (Voňka, Bujňák), 39. Vágner (Kocián, Holub), 47. Bujňák, 52. Háze (Bujňák), 59. Souček ml. (Voňka, Bujňák), 60. Kocián – 30. Augustin (Pavlovský), 33. Augustin (Pavlovský), 34. Hemský (Pažourek), 45. Sedlák (Pavlovský, Fúzi), 51. Hemský (Schejbal).

Rozhodčí: Figer, Pecha – Horák, Vodička. Vyloučení: 6:. Využití: 2:1. Oslabení: 0:1. Diváků: 309. Nejlepší hráči: Bujňák, Voňka, Holub, Kocián – Augustin, Pavlovský, Hemský. Stav série: 2:0.

Jaroměř: Mrázek (51. Vích) - Voňka, Bujňák, Souček st., Vágner, Kotrč, Dvořák – Holub, Kašpar, Kocián – Brožek, Háze, J. Teuber – Záliš, Souček ml., Hájek - Rind.

Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král, Daněk - Augustin, Pavlovský, Fúzik – Hemský, Semorád, Ostřanský – Plášek, Filip, Veverka - Stolín.

1. třetina
Domácí byli od první minuty aktivnější, výborným bruslením a napadáním dělali Kohoutům velké problémy. V 6. minutě se dostal do slibné pozice Kocián, naštěstí mířil vedle českotřebovské branky. V čase 8:40 byl vyloučen domácí útočník Brožek, až v závěru přesilovky střílel z mezikruží pohotově Fúzik, ale jen do prsou brankáře Mrázka.
Druhou přesilovku začali hrát hosté v čase 14:35, kdy byl vyloučen J. Teuber. Obrovskou příležitost měl po Filipově přihrávce Hemský, puk po jeho střele těsně minul levou tyčku jaroměřské branky. V čase 18:33 byl naopak vyloučen Plášek, jeho spoluhráči se ve zbytku první třetiny ubránili.
2. třetina
Kohouti neinkasovali ani v úvodu druhé třetiny, kdy se ještě 33 vteřin bránili ve čtyřech. Ve 26. minutě chyboval na útočné modré obránce Pažourek, domácí se okamžitě dostali do rychlého protiútoku, po kterém nebezpečnou Kotrčovu střelu likvidoval gólman Kraus.
Jaroměř se do vedení dostala v čase 28:06, šťastným střelcem byl J. Teuber – 1:0. O malou chvíli později zmařil Kraus vyloženou šanci Holuba. Domácí útočník „zajel“ do českotřebovského brankáře, rozhodčí trestali až následný zákrok Hemského (krosček).
Hra ve čtyřech vyšla Kohoutům na jedničku. Po vyloučení Hemského jim stačilo 13 vteřin k tomu, aby vyrovnali. Po spolupráci s Pavlovským se o to v čase 29:37 postaral Augustin – 1:1. Domácí pokračovali v přesilové hře, nájezd obránce Voňky chytal pozorný Kraus.
Po vyloučení Schejbala (31:04) hráli domácí dvacet vteřin v pěti proti třem, následující klasickou přesilovku pak nedovoleným zákrokem (držení) zrušil Brožek. Po dalším bleskovém výpadu ujel J. Teuber, dlouhou kličkou se zbavil daleko vybrusleného brankáře Krause, z úhlu minul.
Hosté se prosadili při hře ve čtyřech. Po další parádní spolupráci s Pavlovským zajistil v čase 32:49 Kohoutům vedení Augustin – 1:2. A bylo ještě veseleji. Rozjetý Hemský obešel domácího obránce, rychle objel branku a puk u přední tyčky zasunul za záda překvapeného brankáře Mrázka. Časomíra ukazovala 33:08 a hosté vedli o dva góly – 1:3.
Nenadálým obratem zaskočená Jaroměř vzala oddechový čas, ve stejné minutě se stihla vrátit do hry. V čase 33:55 pustil českotřebovský gólman za svoje záda střelu Holuba – 2:3.
Kohouti pak nedokázali potrestat vyloučení domácího obránce Součka st., jejich přesilovka byla k ničemu. Zbytečné vyloučení beka Krále domácí potrestali po necelé minutě hry, v čase 38:10 vyrovnával Vágner – 3:3. V závěru druhé třetiny (39:05) odjel na trestnou lavici Souček ml., hosté byli opět střelecky neškodní.
3. třetina
Ve stejném duchu pokračovala přesilovka Kohoutů v úvodu závěrečné třetiny. Do úniku se dostal Plášek, ale znovu potvrdil, že koncovka není jeho silnou zbraní.
Netrvalo dlouho a Kohouti se opět dostali do jednogólového vedení. V čase 44:14 překonal nejistého Mrázka bekhendovou střelou Sedlák – 3:4. Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, v čase 46:28 se prosadil výborně hrající Bujňák – 4:4. Gólová přestřelka pokračovala.
Když v čase 50:07 napálil puk pod horní tyčku Hemský, na střídačce Kohoutů zavládla znovu obrovská radost – 4:5. Domácí pro  jistotu vystřídali brankáře, juniora Mrázka nahradil zkušený Vích.  Kouč Jindřich vzal oddechový čas, ale netušil, co přijde za za chvíli.
Ve vlastním obranném pásmu puk špatně rozehrál veterán Filip a „namazal“ soupeři na vyrovnání, které v čase 51:32 zařídil Háze – 5:5.
Kohouti měli výhodu další přesilové hry, v čase 55:11 byl vyloučen Rind (podrážení). Hosté znovu nic nevymysleli a naopak sami doplatili na vyloučení Pavlovského (hákování). Po jeho odchodu na trestnou lavici potřebovali domácí necelou minutu, v čase 58:15 se zblízka prosadil Souček ml. - 6:5.
Kohouti zkusili hru v šesti. V útočném pásmu ztratili puk, domácí jej vyhodili přes celé kluziště, nejrychleji si pro něj dojel a v čase 59:08 zasunul do prázdné českotřebovské branky Kocián – 7:5.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Podali jsme podstatně lepší výkon než v prvním utkání, bohužel jsme znovu doplatili na hrubé individuální chyby některých hráčů. Ztratili jsme minimálně velmi dobře rozehrané, ne-li téměř vyhrané utkání. Jsme v těžké situaci, ale zbraně neskládáme. Chceme-li v sérii pokračovat, v neděli musíme doma zvítězit.“
Další výsledky: Moravská Třebová – Litomyšl 1:2 (stav série: 0:2), Trutnov - Nový Bydžov 1:6 (0:2), Chrudim – Nové Město 3:1 (1:1).
Příští zápas – neděle 12. února: Česká Třebová – Jaroměř (17.00).