Českotřebovský deník 165/2011 (17.6.)                                  

16. červen byl v České Třebové přece jen jiný než jiné dny.  Železničáři stávkovali. Více ZDE
Pohřbu Mojmíra Stránského se zúčastní nejen televize, ale i početní zástupci Fan klubu Velorex          


V srpnu 2004 uspořádali u nás na českotřebovském letišti (za vydatné pomoci Vladimíra Hrdiny) pro Mojmíra Stránského 15. sraz  velorexů. V den pohřbu  v pátek  17. 6. jich nepřijede stovka jako před sedmi lety, ale možná padesátka, přijedou odpoledne do centra města, kde se bude od 14 hodin konat  poslední rozloučení s Mojmírem Stránským a po mši jej doprovodí na poslední cestě na městský hřbitov.  Mezi velorexy mají být dokonce tři nejstarší, které skutečně vznikly ještě v České Třebové, na Parníku. Ani po obřadu na hřbitově pořad velorexů nekončí, velorexy projedou přes celé město ulicí Hřbitovní, přes Zámostí, Podbranskou ulici na světelnou křižovatku a po té následně Litomyšlskou a Kubelkovou ulicí směr Zacharovec, kde bude cca v 16:30 hodin  odhalen pomníček Františku Stránskému, Mojmírovu staršímu bratrovi, který v tomto místě tragicky zemřel v lednu 1954. Z páteční akce připravíme fotodokumentaci.  Další snímky jsou z 15. srazu velorexů v roce 2004, nahoře tako havárie Fr. Stránského z r. 1954.
 

Velký úspěch na sportovních hrách mateřských škol v Pardubicích

V úterý 14. června 2011 se v Pardubicích konalo finále Pardubického kraje sportovních her MŠ. V konkurenci 14 mateřských škol předvedly obdivuhodné sportovní výkony. MŠ Vinohrady se umístila na 5. místě a MŠ U Koupaliště si z Pardubic přivezla pohár za 1. místo. Oběma školkám gratulujeme! Více ZDE
 
Žabky ze Studánky opět v České Třebové 

Již druhé vystoupení klientů z „Domova u studánky“, který má sídlo v nedaleké Anenské Studánce se uskuteční v sobotu 18. 6. 2011 ve 14:00 hodin ve Sborovém domě Církve adventistů s. d. na Smetanově ulici 1450. Domov u studánky je „domovem“ pro více než 50 lidí různého věku a různého zdravotního postižení. Ti, kterým to jejich stav umožňuje se rádi a s nadšením zapojují do různých aktivit, které Domov u studánky pořádá. Jednou z nich je vystupování s dramatickým a tanečním kroužkem.
Právě tento kroužek vystoupí v našem Sborovém domě. Minulé vystoupení, které proběhlo v prosinci loňského roku, bylo plné hudby, písní ale i hraných scének a humoru. Nechyběly ani slova k hlubšímu zamyšlení.
Podle předběžných zpráv bude i to nadcházející vystoupení stejně nadšené, veselé, humorné i k zamyšlení.
Přejeme příjemný i hluboký zážitek. Každý je srdečně zván, vstup je volný.  Informace též na : http://ceskatrebova.casd.cz.

Aktuálně z juda - nečekaný úspěch v Grazu !!                                                                                         


Po loňské zkušenosti jsme se opět účastnili mezinárodního turnaje v rakouském Grazu, kde byli zástupci ze 17 zemí a celkem asi 1400 mladých judistů. Je to turnaj, kam se sjíždějí judisté z celé Evropy a letos se konal ve dnech 11.-12.6.2011. Minulý rok jsme přivezli jedno druhé a dvě sedmá místa. V letošním roce jsme bilanci výrazně vylepšili a povedlo se nám vybojovat hned tři cenné kovy - 2.m. Lukáš Hordějčuk ve váze nad 90kg, 2.m. Lucie Rybková do 44kg a 3.m. David Vích do 50kg.
Bohužel s námi nemohl jet Marek Švestka (jako jediný loňský medailista), který by naši sbírku medailí asi ještě rozšířil. Musíme za výkony a reprezentaci nejen našeho města, ale i ČR pochválit všechny členy našeho týmu. V obrovské konkurenci jsme se neztratili a doufám, že tato zkušenost nám na podzim pomůže při bojích o republikové medaile.
Kompletní výsledky :
2.m. Hordějčuk Lukáš nad 90kg - starší žáci
2.m. Rybková Lucie do 48kg - mláďata
3.m. Vích David do 50kg - mláďata
7.m. Klimešová Kristýna do 33kg - mladší žákyně
7.m. Verner Tomáš do 55kg - mladší žák
13.m. Typl Vojtěch do 55kg - starší žák

 

Mezinárodní VC Nový Bydžov

Dne 11.6.2011 se 7 našich svěřenců zúčastnilo MVC v Novém Bydžově. Vedli si velmi dobře a přivezli čtyři cenné kovy. Na turnaji bylo celkem 263 závodníků z 5 zemí. Výsledky: 1.m. Marek Švestka do 66kg (kat. junioři), 2.m. Tomáš Tomek do 46kg, 3.m. Jakub Stehlík do 24kg a 3.m. Michaela Čížová do 32kg - kategorie mláďata. Velká gratulace a radost, že se nám již začínají objevovat i další úspěšní závodníci.  Judu zdar.