Stížnost na problémy kolem Týdne sportu má pokračování                              


Vážený pane starosto, rado města a zastupitelé.
Nesouhlasím s odpovědí týkající se léta se opakujících stížností na práci zvukařů při Týdnu sportu. Je vidět, že nic nechcete řešit. Učinila jsem mnoho pokusů domluvit se, ale vše marné. Před lety při telefonátech s p. Vašinou to bylo jen řvaní, arogance a vyhrožování. Telefonovala jsem i panu starostovi a nic, potom už nebral telefon. Městská policie - sami mi řekli - je to strašné, že nemohou ani pracovat, ale nemohou nic dělat. Co to má znamenat?
 
V roce 2013 byla schůzka u p. Keprta - žádné zahájení, ale ihned strašné řvaní, urážky a osočování p. Mužíkem, potom utekl z kanceláře. Následně to samé od p. Vašiny - řvaní a slovní napadání. Žádný zápis ani opatření a tím vše skončilo. Proč dovolil p. Keprt, aby k takovémuto hulvátství v jeho přítomnosti došlo? A výsledek - nic.
 
V roce 2014 občané podepsali petici, že je hluk strašný - jen horní strana, ale vysvětlím: Vietnamci se neangažují, KB je prázdná, stejně tak radnice a ostatní také nadávají, ale raději mlčí. Ujišťuji Vás, že dnes by to podepsalo mnoho lidí z Moravské ulice, Křibu, Javorky i Jelenice. Vás názor občanů nezajímá? Prosím přímou odpověďˇ.
 
V roce 2015, protože k žádnému opatření nedošlo z pověření sousedů jsem zajistila měření OHS a že naměřili! Jaké opatření na opakovaně oprávněné stížnosti na nepřiměřené dunění a drnčení oken jste učinili? Žádné! Takto Vás zajímá názor a důkazy občanů?  Prosím přímou odpovědˇ.
 
V roce 2016 - na veřejném zasedání zastupitelstva hned v zárodku zastavila p. ing Žáčková p. Vašinu, aby se neprojevoval, že se dohodnou. Nevznikl žádný důvod ke stížnostem a také jsem jí ihned po akci poděkovala, snad si vzpomene. Klasický příklad toho, že to jde a rozhodně to nebylo na úkor kapel.
 
V roce 2017 si vše vynahradili i za rok 2016 - rozhodně úmysl.
Problém ohňostroj. Minimálně 15 roků asi žádný vánek nefoukal. Tak jsem informovala p. ing  Pirklovou atˇ si ověří povětrnostní podmínky v době akce. Já to udělala jak na internetu tak na meteostanici 2 - 6 m/sec  +- 14 km za hodinu, takže vánek a od SZ fouká skoro vždy. Vše bylo blízko domu, proto se stalo co se stalo.
 
Takto to bylo jako za starosty p. Páska: My si můžeme na veřejném prostranství dělat co chceme. Později po jednání s panem Zedníkem bylo pak vše v pořádku a najednou fouká vánek. Neuznávám jejich vyjádření - jen výmluvy a kecy. Odpověď, že zbytky z ohňostroje se časem rozpadnou je dělání z člověka blbcem, i naše těla se jednou rozpadnou,  ale před tím se musí uklidit. Neodpověděli jste mi, co by se stalo, pokud já zaneřádím městské prostředí a poškodím okno. Co uděláte, když vysypu odpad na radnici, poškodím okno a řeknu, že se to časem rozpadne, okno se samo nepraví. Co dělá pořádková komise?
 
Prosím jen mimo: čí mozek vymyslel manévry při ohňostroji: policie, hasiči s přístroji a úklidová četa? Proč? Prostě se něco takového nesmí opakovat a kdo by to zaplatil? My občané z městského rozpočtu? Peníze lze využít lepším způsobem. Proč dopisy před akcí, když se k nám takto chováte?
 
Dunění při koncertech: Každý dobrý zvukař schopný po odborné stránce ví, že každý prostor se ozvučuje jinak podle stávajících podmínek a nikdo nikdy neřekne: My si klademe podmínky, tak ať se nikdo nevymlouvá, je to jen úmysl, neschopnost nebo něco navíc? Při inkriminovaných kapelách nebyli cizí zvukaři. Stále opakuji, proč tyto problémy nejsou v Ústí/O, Litomyšli, Lanškrouně, Přívratě? Tam to zajišťují normální slušní lidé a v případě problému přístupní k dohodě. Po léta trvajících problémech s nepřiměřeným hlukem (pouze basy), hulvátstvím, arogancí řevem a urážkami se ptáme: Má tato radnice, zastupitelé a sokolové nějaký morální kodex? Tyrš s Fugnerem se v hrobě neotáčejí, ale dělají přímo ventilátor a to mi potvrdili i na ČSTV. Co vy na to?

A psychická újma: to si mám zavolat rychlou záchranku, nechat se odvézt a 3 měsíce se nechat léčit z hulvátství a hluku? Potom u soudu bych žádala mnohem víc, bylo by více nul a svědci jsou. Považovala jsem za vše, co jsem musela vyslechnout - urážky, řvaní, vyhrožování a poškození majetku, že částka 10 000,- Kč je malá, ale výchovná. Berte tento návrh jako pokus o mimosoudní vyrovnání a hlavně, že vedení města nemělo a jak vyplývá ani nemá zájem věc řešit a zajistit odškodnění.

Pane starosto, proč jste dopustil  nevhodné impertinence při schůzce u Vás ze strany p. Vašiny? Nedostala jsem odpověď týkající se mého zaměstnání v minulosti ani toho co má se stížnostmi společného p. Charamza. Co jste udělal? Nic. Já nečekám na odpověď  od p. Vašiny, ale od Vás. K Vám jsem podala stížnost a Vy  jste svolal schůzku a teď nevíte komu to přihrát. Vztahy na radnici si řešte mezi s sebou, lhaní a urážek jsem zažila víc než dost. A navíc záštitu nad akcí máte Vy a p. JUDr Netolický a jestliže něco zaštítím, také mám spoluodpovědnost. Koho vlastně zastupujete, občany rozhodně ne. Znovu se ptám na morální kodex zastupitele p. Vašiny a Vás ostatních, když jste nezasáhli při jeho arogancích.

Ještě jsem žádala p. Badzika - předsedu sportovní komise, jak si může p. Vašina dovolit mě vyčítat odměnu udělenou městem mé vnučce, ve Vaší přítomnosti. Prosím odpovězte.

České Třebové 24. 09. 2017

Ivana Vážková, Staré náměstí 34 Česká Třebová  604 604 392

Další příspěvky týkající se tohoto problému: 

Po stopách jedné stížnosti (Ivana Vážková, 24.8. 2017)  - najdete ZDE
Rreakce Mgr. Jaromíra Charamzy  (Jaromír Charamza 2.9. 2017) -  najdete ZDE