Českotřebovský deník 20/2019 (20/1) 
Peklák od pondělí v plném provozu až do 21 hodin

Zatímco v neděli se ještě lyžovalo v čase 9-19 hodin (bez přerušení) a pouze na hlavním svahu Peklák, tak od pondělí již bude platit běžná provozní doba 9-16 a 17-20 hodin. Malá sjezdovka Zahrádky a lyžařská škola v provozu od pondělí 21.1., rezervace na tel.734862484 od neděle 20.1.!!! Ski servis a půjčovna vybavení v provozu.  Na svahu leží 10-40 cm sněhu. Postupně dosněžujeme a vylepšujeme podmínky. Dosněžování bude místy probihat i za provozu. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás. Lyžařské kurzy je v týdnu od 21.1. uskuteční podle plánu.
 
Velká cena České Třebové v judu potvrzuje dobrou práci s mládeží 

Dvoudenní soutěž "Velká cena České Třebové v judu"  byl rozsáhlý podnik, kterého se zúčastnili všichni judisté, kteří v republice něco znamenají a také závodníci ze zahraničí. Letošní 8. ročník Velké ceny byl s rekordem v počtu účastníků. Českotřebováci se mezi nimi rozhodně neztratili a chválit je třeba také organizaci této akce, která vyžadovala velkou přípravu a sehraný kolektiv lidí. Výsledky některých závodníků a další fotografie najdete v samostatném článku ZDE . Velká cena města potvrdila, co všechno třebovští judisté dokážou zorganizovat. A nejen to, současně se mohli před domácím publikem pochlubit s výbornými výkony svých svěřenců a to v zápasech s velkou konkurencí.
Českotřebovští judisté mají za sebou dlouholetou úspěšnou činnost s mládeži, o čemž svědčí jak vynikající výsledky na turnajích a přeborech, v Labské lize, anketách hledajících nejlepší sportovce města či okresu a pod., tak i  početná členská základna. Judo Česká Třebová je dnes samostatný zapsaný spolek, dříve byli judisté součástí T.J. Sokol.  Sídlí v areálu Sokolovny na Skále, ale potřebují větší prostory.  Mládež postupně odrůstá a potřebuje pro sebe větší prostor než tzv. "mláďata". Prostory judistům přestávají stačit.   Šancí pro nejbližší léta je uskutečněný převod tělocvičny VDA na město. Tělocvična je ve správě ZŠ Habrmanova a judisté si zde vyhlédli prostory, které by jim pomohli řešit současnou tísnivou situaci. Zítra v pondělí 21.1. se budou v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí nejlepším sportovcům vyhodnoceným v okresní anketě o neúspěšnějšího sportovce okresu.  Bude mezi nimi také zástupce českotřebovských judistů  Vít Škrkoň. (mm)

Tabulka krajské hokejové ligy se před koncem 2. části vyrovnává

Kohouti porazili Litomyšl, Hlinsko porazilo Chrudim, Moravská Třebová doma prohrála se Světlou n.S.!!!
Před skvělou návštěvou 628 diváků dokázali Kohouti porazit Litomyšl přesvědčivě 8:4. Dva góly vstřelili Martin Filip a Jan Krejza, jednou se trefili Ondřej Poul, Michael Šimončič, Oliver Pirkl a Matěj Štefka.

Výsledky


CHL vstupuje do třetí závěrečné části ročníku 2018/2019                          

  • Tabulky po 2. části -. rozhodlo se o posledních postupech a sestupech


  • Pozvánka na BIO SENIOR

    DOKTOR MARTIN: ZÁHADA V BESKYDECH (ČR) 2D BIO SENIOR

    Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. Režie: P. Zahrádka Mládeži přístupno, komedie, 90 min.
    Velký sál KC Česká Třebová / Začátek v 17.00 hodin / Vstupné: 60,- Kč