Českotřebovský deník 230/2019 (1.9.)  
Jabkancové Šlapeto  hrálo a zpívalo v Martinicích v Krkonoších
V Martinicích slavili 31. srpna 120. výročí tamní lokálky  Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou. Naše oblíbená hudební skupina  nám ostudu rozhodně neudělala.
"Bylo sice ukrutné vedro, ale to vše přehlušil docela pěkný  úspěch. Posluchači nás nechtěli vůbec pustit.,"! píše o působení třebovské skupiny Vláďa Zoubek. A to zde měli další velkou hudební konkurenci. Během odpoledne vystupovala skupina Šlapeto celkem dvakrát. Českotřebovské Šlapeto  tak navázalo tak na své úspěchy v tomto regionu z minulých let.  Na zaslané fotografii je skupina na inspekční dresině z roku 1851...
 
Město Česká Třebová má nový facebookový profil

Dne 31. srpna 2019 byla spuštěna oficiální facebooková stránka města Česká Třebová na adrese: https://www.facebook.com/MestoCeskaTrebova. Je to nová možnost komunikace mezi občany a městem tak, jak bylo slíbeno v rámci volebního programu. Správcem facebookového profilu města je Jiří Holý, mediální asistent města. 
 
V posledním srpnovém týdnu se v regionu konala řada zajímavých akcí

 

Dětské rybářské soustředění DOLCE 2019

Také v letošním roce uspořádala naše MO pro děti a mládež tradiční letní rybářské soustředění. To proběhlo ve dnech 7. – 12. 7. 2019 opět v rekreačním středisku Dolce u Trutnova za účasti 16 dětí.
V průběhu soustředění jednotlivé skupiny pod dohledem svých vedoucích plnily různé úkoly a soutěže zaměřené především na výuku a zdokonalování v rybářských znalostech a sportovním rybolovu. Vlastní rybaření bylo doplněno o sportovní hry, koupání, soutěže a další zábavnou činnost. Zpestřením pak bylo každodenní soutěžení o největší ulovenou rybu a největší počet ryb, za kterou byli Ti nejlepší vždy odměněni pěknými cenami od našich sponzorů. A o tom, že se mladí rybáři opravdu snažili, svědčí i celkový počet 550 nachytaných ryb. Ubytování a stravování bylo opět zajištěno v areálu restaurace Severka, která se nachází na břehu v blízkosti samotného rybníka. V rámci tábora jsme pro děti připravili také celodenní výlet do zrekonstruovaného měděného dolu Vladimír v Jívce, kde mohli nahlédnout do historie a seznámit se s nelehkou prací horníků v minulosti. Na konci tábora proběhlo celkové vyhodnocení a předání cen pro všechny účastníky nejen za jejich znalosti a dovednosti, ale také za chování, pořádek a aktivitu.
Touto cestou bych chtěl poděkovat  ČRS z.s. MO v České Třebové za poskytnutí finanční podpory nutné k realizaci soustředění, vedoucím za trpělivost a obětavost věnovat se mládeži, Ivě Ožďanové  za poskytnutí nezbytného zázemí k ubytování a stravování během celého pobytu.
Poděkování patří též všem drobným sponzorům za hodnotné dary pro děti - Rybářské potřeby Jaroslav Řehák Trutnov, časopis Rybářství, firma Techplast  Česká Třebová, Stavební firma J.B.& M.K. Martin Klejch Česká Třebová, Josef Janda - Hotel Bravo Česká Třebová, Čoko Klasik Česká Třebová, Petr Ehrig – opravy a prodej zahradní techniky Semanín, Moneta Money Bank, Martin Kapoun – Stavby bez bariér Česká Třebová, LDM servis s.r.o. Česká Třebová a  Miloslav Jüthner – pracovní oděvy Česká Třebová. Zvláštní poděkování patří MŠMT, které částečně podpořilo tuto akci finanční dotací ze svého operačního programu.
Mgr. Michal Šindelář,  předseda  ČRS z.s.
 

Šachový turnaj O pohár Maxe Švabinského bude v Kozlově 7/9

Dne 7. září se v Kozlově u České Třebové, v sále U Sitařů, bude  konat 1. ročník turnaje O pohár Maxe Švabinského. Přípravy na turnaj jsou již v plném proudu a hlásí se na nám první hráči – mezi nimi i dva mezinárodní velmistři z nedalekého okolí. Pokud vás šachy zajímají a chcete si zkusit, jaké je to hrát v šachovém turnaji, nebo se jen prostě podívat, jak taková akce probíhá, rádi vás uvidíme. Kapacita turnaje je 80 hráčů. Ceny jsou finanční - první cena 2000 Kč. Startovné 150 Kč.  V ceně startovného je oběd. Občerstvení zajištěno.  Každý lichý hráč potřebuje pro účast v soutěži šachovou soupravu a digitální hodiny. Hráči bez vybavení nemusí být do turnaje přijati.


Nohejbalový turnaj Skuhrov 17. 8. 2019

Také v letošním roce uspořádalo SDH Skuhrov tradiční nohejbalový turnaj trojic. Klání se zúčastnilo 5 družstev. V čestném a sportovním zápolení zvítězilo družstvo „Truby“ z České Třebové, na druhém místě tým „Lachouti B“ z České Třebové a třetí skončil domácí juniorský tým „ Srnka napůl“. Poděkování patří všem zúčastněným, pořadatelům, SDH Skuhrov. Zvítězil dobrý sport, přátelská atmosféra a tak příští rok znovu. (P.Fric.)