Českotřebovský deník 248/2019 (8/9) 
Den regionu Orlicko Třebovsko: cyklojízda skončila v Srnově
Pátek 6. září byl posledním  dnem, kdy příroda ještě nabízela léto, čehož cyklisté z Regionu Orlicko-Třebovsko využili dokonale. Odpolední jízda ze startovního místa v Českých Libchavách měla významnou jistě hodinovou  zastávku  v nově dokončeném srdci  městské památkové zóny v Ústí nad Orlicí, kde bylo co prohlížet v prostoru mezi náměstím a Roškotovým divadlem. V novém parku u kostela přivítal na 60 cyklistů starosta Petr Hájek,  účastníky akce seznámil s historií, revitalizací a významným oceněním parku a kaple zasvěcené sv. Janu Pavlu II. Revitalizace centra městské památkové zóny byla dokončena společným úsilím Města Ústí nad Orlicí a ústeckým děkanstvím za přispění Ministerstva kultury a Pardubického kraje a díky velké obětavosti občanů města a přispění dalších sponzorů a dárců.  Mezi účastníky byl např. i bývalý hejtman Pardubického kraje Radko Martínek a také starostka Magdaléna  Peterková, která potom přijela i na závěr akce do Srnova. Cyklojízda starostů členských obcí a veřejnosti pokračovala po cyklostezce do Semanína, kde se účastníci seznámili s nově restaurovanými kulturními památkami, a přes Třebovici zamířili do Rybníka. Zde bylo připraveno jak občerstvení, tak i zajímavý program. Na fotografiích přibližuji vystoupení  skupiny Ponny express a komentovanou ukázku práce členů (a pejsků) základní kynologické organizace Česká Třebová - Javorka.
 

Fotbalové výsledky FK Česká Třebová z víkendu:

Sobota 7.9. 2019
"A" mužstvo prohrálo v Třemošnici 1:4.  Dorost zvítězil v Ústí v derby 4:1.
Starší žáci prohráli v Litomyšli 0:3.,  Mladší žáci v Litomyšli pouze remizovali 1:1.
Neděle 8. 9. 2019
"B" mužstvo remízovalo  se Sokolem Rybník  1:1. Na penalty naše juniorka zvítězila 3:1.

Český florbalový pohár - 3. kolo: Tým OT postupuje dál!

Zcela zaplněná hala Skalka v České Třebové (celkem 175 diváků ! ) byla v neděli svědkem bojovného střetnutí domácího týmu FbK Orlicko-Třebovsko a FTC Vysoké Mýto ve třetím kole Poháru Českého florbalu. Výsledek potěší: domácí tým zvítězil 6 : 2 po třetinách 2:1, 0:1, 4 : 0
V publiku byla samozřejmě velmi početná skupina fanoušků hostujícího týmu. Zápas se vyvíjel již od začátku spíše podle představ domácích, který svou bojovností nahradil chybějící zkušené hráče (Jurco, Horák), neboť termín zápasu kolidoval s jejich předem zaplacenou dovolenou. Ve druhé třetině se však hostům podařilo v přesilové hře po vyloučení Štěpána Martince za bránění ve hře vyrovnat a nerozhodný stav 2 : 2 zůstal i na konci druhé třetiny. Třetí část hry pak domácímu perfektně vyšla.  Přesvědčivá výhra FbK Orlicko Třebovsko do však do jisté míry překvapením a posilou do dalších bojů, které  tým OT v Poháru Českého Florbalu dále čekají.
Průběh utkání lze nastudovat on-line na webové stránce https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-255162.htm. Počet střel na branku v zápase 26:37 však ukazuje, že zápas nebyl pro domácí procházkou růžovým sadem. Brankář domácích Karel Aubus se v řadě případů opravdu vyznamenal.V zápase byli vyloučeni 3 x hráčí domácích a 4 x hráči FTC Vysoké Mýto.  
Komentář trenéra FbK Orlicko-Třebovsko Jiřího Typla: Z naší strany to bylo velice vyrovnané utkání. Štěstí bylo na naší straně. Děkujeme soupeři za utkání.
Komentář trenéra FTC Vysoké Mýto: Sehráli jsme velice špatné utkání. Byli jsme velice neproduktivní a nechali jsme soupeře zbytečně vyniknout. Máme o čem přemýšlet.
Ve 4. kole. které se má sehrát 30.9. se počet týmů opět na polovinu,. na 24. SBude se tedy hrát 12 zápasů.  Soupeř pro FbK Orlicko-Třebovsko zatím nebyl určen. 
 Více ZDE

Univerzita třetího věku v České Třebové startuje

nabídku  kurzů najdete v samostatném článku  ZDE


Permanentka na nový ročník krajské hokejové ligy stojí 900 a 1400 Kč

Nový ročník krajské hokejové ligy odstartuje v neděli 29. září, kdy českotřebovští Kohouti přivítají na svém ledě Lanškroun. Hned ve druhém kole dojde na reprízu loňského finále, ve středu 2. října se v České Třebové představí Chrudim.
Všechny fanoušky našeho klubu upozorňujeme, že od úterý 10. září (od 8 hodin) si mohou v českotřebovském Městském muzeu v Klácelově ulici zakoupit permanentní vstupenky. Tyto vstupenky platí pro celou sezonu, včetně play off. Cena permanentky je 900 Kč.
V omezeném množství budou k dispozici permanentní vstupenky na místo, rovněž s platností na celou hokejovou sezonu (včetně play off). Rezervace a platba: výhradně u vedoucího zimního stadionu Davida Píši (tel. 731 449 814), a to od pondělí 9. září. Cena permanentky na místo je 1 400 Kč.
 
Nový přípravný zápas bude ve středu 11.9.

Plánované nedělní utkání s HC Skuteč bylo soupeřem pro malý počet hráčů odřeknuto, českotřebovským Kohoutům se rychle podařilo zajistit „náhradního“ sparingpartnera. Ve středu 11. září změří síly s HC Litomyšl. „Potřebujeme hrát, proto tuto možnost vítáme. Soupeři, ale také vedení zimního stadionu, se sluší poděkovat za vstřícnost. Pozitivní je, že se do přípravy a do hry zapojí hráči, kteří byli na dovolené. Samozřejmě zveme fanoušky, přijďte svůj tým ve středu povzbudit,“ říká manažer Kohoutů Vladimír Vaněk. 
Zápas Česká Třebová – Litomyšl začne ve středu 11.9. v 18.30 hodin


Cestovní agentura Hana Vraspírová, Na splavě 53 nabízí:

Sleva na zájezdy až 68% - last minute, prodej zimních pobytů...
Zájezd do Prahy 7.12.  na muzikály  Kvítek  Mandragory, Čarodějka, Mefisto, Drakula, Johanka z Arku
Ceny včetně dopravy od 740,-Kč.
Na Vaší návštěvu se těším v pondělí a ve čtvrtek 9-12  14-16 hod.,
na telefonu 723226287 a mailu hvtour.ca@seznam.cz kdykoliv. Hana Vraspírová

 


Nabídka na odprodej parcely pro rekreační výstavbu 

Obec Semanín, parcela pro rekreační výstavbu 1099 m2, prodej
Nabízíme k prodeji parcelu v obci Semanín, územním plánem obce pozemek určen k výstavbě rekreačního objektu.
Parcela se nachází v klidné části obce pod lesem, v blízkosti obecní komunikace, velmi hezké místo pro bydlení.
Spolu s pozemkem se prodává podíl 1/7 na společné přístupové komunikaci.
Pozemek není zatížen nájemní smlouvou, lze jej okamžitě využívat. Financování pomůžeme zajistit.
Elektřina a voda v dosahu, doporučujeme prohlídku.   
Zaváděcí cena 300.- Kč/ m2, na první prodanou parcelu dle vlastního výběru