Expedice Madagaskar se uskutečnila ve formě zájezdu s dobře vybranou zkušenou cestovní kanceláří. Leteckého zájezdu se zúčastnilo 11 účastníků , z nichž se dva připojili ke skupině až na místě. Zájezd byl zorganizován s velkou pečlivostí, všechno fungovalo jak mělo, účastníci byli spokojeni jak s programem, trak s úrovní péče, ubytování i stravování.  Pro Honzu Šimůnka to byla atraktivní možnost poznat zas další kus nepoznaného. 

 Honza Šimůnek si na luxus rozhodně nepotrpí, je zvyklý i na obtížné podmínky, které cestování do odlehlých končin světa přináší. Zde na Madagaskaru se mohl věnovat svému koníčku poznávání přírody, fotografování a filmování. Při celkovém hodnocení snad připouští, že přece jen na této cestě nepoznal tolik chudob, která zde samozřejmě také je, ale která nebyla předmětem zájmu organizovaného zájezdu.

Z Madagaskaru si přivezl další zkušenosti, zážitky, videa i fotografie, o které se rád rozdělí  s návštěvníky webu Českotřebovského deníku. Velký problémem je ovšem množství fotografií, které lze počítat na tisíce. A tak postupně vznikla výběr nejlepších, potom výběr z toho to výběru a  tak dále až se dostáváme  k tomu, co bude prezentováno na našem webu. Nikoliv ovšem najednou, ale  v rámci seriálu, který bude mít více částí, popdle prvních odhadů budou trak 4 díly.  

Budou to krásné fotografie s popiskami a případně s krátkým komentářem k dění, které popisují. Návštěvník tak může v relativně krátkém čase postupně projít největším africkým ostrovem i s vysvětlením co  je na fotografiích zachyceno.Z praktických důvodů bude celá třítýdenní anabáze této expedice rozdělena na několik částí. Jako poslední pak bude video zachycující nejzajímavější úseky trasy v pohybu a ve zvuku.   Fotografie a vyprávění - Honza Šimůnek