Českotřebovský deník 337/2019 (8/12)
Sokolovna na Skále se díky podpoře kraje a města postupně proměňuje

VYBUDOVÁNÍ ELEKTROINSTALACE A ROZVODŮ VYTÁPĚNÍ VČETNĚ OTOPNÝCH TĚLES V 1. PATŘE V PROSTORU PRO POSILOVNU A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ.
Na základě podané žádosti o dotaci na Pardubický kraj a její schválení, se podařilo T. J. Sokol Česká Třebová v roce 2019 realizovat novou elektroinstalaci a rozvody vytápění (včetně otopných těles) v 1. patře v prostoru pro posilovnu a kompenzační cvičení. Aby mohl být celý projekt realizován, bylo nutné dodat spoluúčast  30% od T. J. Sokol Česká Třebová.
Předmětem stavebních úprav byla příprava celého prostoru, který byl na začátku revitalizace opuštěný a plný uskladněných věcí. Dále byly provedeny přípravy pro rozvody elektroinstalace, příprava rozvodů pro vytápění. Elektroinstalační práce spočívali ve vybudování nového elektrorozvaděče, kabelových rozvodů, vypínačů, světelných těles a ostatních osvětlení. Dále bylo nutné elektrorozvody zednicky začistit. Stavební práce na vytápění spočívaly především ve vybudování nových rozvodů v měděných trubkách, instalaci otopných těles a instalování nové regulace pro tento nově vybudovaný topný okruh. Tento okruh byl napojen na kotelnu, která byla realizována z dotace pro rok 2018 od Pardubického kraje (výměna kotle v 1.patře nad spolkovou místností).
Bez podpory Pardubického kraje, by nebylo možné z vlastních prostředků tuto investici provést, tak jako by nebylo možné provést dostavbu těchto prostor, a to především zateplení prostoru, nové stropy a nové opravené stěny, kde velkou finanční podporu poskytlo Město Česká Třebová. Za velkou podporu děkujeme.
Za T. J. Sokol Česká Třebová Michal Kadlec - starosta. Na fotografiích původní stav i stav nyní před dokončením dále postup prací na elektrorozvodech, rozvodech topení a montáži otopných těles.

Devátá Velká cena České Třebové 2020 bude v nové sportovní hale Skalka       

Třetí lednový víkend ve dnech 18. – 19. 1. 2020, tedy v roce olympijském, nás čeká již devátý ročník VC České Třebové v judu za podpory hejtmana Pardubického kraje Ing. Martina Netolického a starostky města Česká Třebová Mgr. Magdalény Peterkové.
Oddíl JUDO Česká Třebová se rozhodl na základě 8. ročníku změnit působiště a v lednu tak budeme muset za judem do nové sportovní haly Na Skalce. A bude se na co dívat. Pro sportovce bude připraveno 5 tatami a judisté očekávají účast přes 800 závodníků, a to nejenom z České republiky, ale i z Belgie, Bosny a Hercegoviny, Finska, Lotyšska, Maďarska, Polska, Slovenska a Švédska.
Pro zúčastněné týmy připravujeme i jednodenní tréninkový kemp, který plynule naváže na víkendový turnaj. Děkujeme za přízeň vedení Pardubického kraje, města Česká Třebová, vedení sportovní haly, vedení přilehlého internátu a samozřejmě všech našich sponzorů, rodičů našich svěřenců a všech příznivců juda.  Přijďte se podívat, bude na co!  JUDU ZDAR!  Vlastimil Zemánek   

Polabská liga Kolín – 8 medailí

Poslední turnaj roku 2019 je za námi. V sobotu 7.12.2019 jsme se s 20 svěřenci zúčastnili posledního 6. kola Polabské ligy v Kolíně a spolu s dalšími 298 závodníky z 36 oddílů jsme pomýšleli na vylepšení letošní bilance na Polabské lize.
I přes velmi dobře obsazenou soutěž jsme dokázali vybojovat 3 zlaté (Jaroslav Šlesinger, Tereza Šmídová a Matyáš Zářecký), 3 stříbrné (David Martinec, Adam Janíček, Jakub Ježek) a 2 bronzové (Alexandr Pataki, Matěj Ducháček) medaile.
Bohužel nás potkala i 2 nepříjemná zranění, kde však rentgen ukázal pouze pohmoždění a naše nálada je před nadcházejícími vánočními svátky výrazně lepší.
Naše celkové umístění v letošním ročníku Polabské ligy zůstalo na 9. místě, přestože jsme v 6. kole obsadili symbolickou 6. příčku. Věříme, že v příštím roce se nám bude dařit lépe a naše články tak budou plné medailí.
Jménem oddílu JUDO Česká Třebová z.s. Vám všem přeji příjemné prožití vánočních svátků a hodně štěstí, pevné zdraví a moře lásky v roce 2020, roce olympijském. Vlastimil Zemánek

Kohouti porazili Lanškroun 6 : 1

Žádný oslnivý výkon, ale výhra za tři body. Tak lze stručně charakterizovat nedělní zápas, ve kterém Kohouti porazili Lanškroun 6:1. Branky stříleli Jakub Fúzik, Petr Jemelka, Jakub Vaňo, Marek Hemský, Tomáš Prachař a Radek Velinský. Poděkování fanouškům, kterých přišlo 437.



VÝZVA PRO PŘÍSPĚVKY DO ROČENKY ČESKOTŘEBOVSKO

Ročenka jako každý rok opět vychází. V chystaném vydání pro rok 2020 je již dvaadvacátá. Cílem této jako každé ročenky je, aby přinesla co nejúplnější informace bez omylů a chyb. (kterých se vždy pár objeví, informací je více než deset tisíc). Ročenka by měla přinést i nové informace... Proto opět rád přijmu každý nový námět, nápad, jak ročenku oživit. Jako každý rok prosím hlavně o tyto informace... V letošním roce také navíc otevíráme nový internetový portál www.rocenkaceskotrebovsko.cz, kde bude umístěna i inzerce s propojením na vaše stránky a další nové služby ročenky i všechny příspěvky, které v ročence vyjdou!
Pracovníci ve zdravotnictví, lékaři!
Prosím pracovníky ve zdravotnictví o zaslání základních informací (jméno, obor, adresa, telefon, ordinační hodiny) nebo alespoň e-mailovou adresu, kam bych mohl zaslat loňské informace pro případnou opravu... Zdravotnictví je jedna z nejdůležitějších a nejvyužívanějších rubrik a je nutné, aby informace v ní byly přesné, aktuální a lehce dostupné...
Občanská sdružení, sportovní oddíly, kulturní spolky, hudební skupiny a další i nezávislá sdružení (např. trampské osady, skupiny sběratelů atd.)
Napište do ročenky text o svém sdružení (oddíle, spolku, skupině atd.) na půl strany v ročence, což je nejvíce 20 řádků velikost písma 12 + nadpis + kontakt s adresou a číslem telefonu. Pokud chcete dát místo části textu fotografii, úměrně tomu prosím text zkrátit (jedna fotka je asi o 6 – 7 řádků textu méně). Jedná se tedy o základní informace, protože bychom je rádi uvedli od co nejvíce sdružení. Pokud budete chtít větší rozsah, prosím, zavolejte, abychom se domluvili...
Prezentace firem a seznam firem
Firmy, které zaujala možnost inzerce v Ročence Českotřebovsko, napište na níže uvedený e-mail nebo telefonujte. Obratem se ozveme a domluvíme podrobnosti... Prosím všechny podnikatele, firmy a živnostníky, kterým se některý údaj v seznamu změnil o nové informace, opravy nebo doplnění v seznamu firem! Bez vašich informací zůstanou v seznamu chyby!!!
Všechny informace zasílejte do 18. prosince 2019 na e-mail karel.0202@seznam.cz nebo volejte na mobil 604 785 560 (po dohodě lze termín prodloužit). Koncem roku bude poté otevřen zmíněný nový portál www.rocenkaceskotrebovsko.cz, kde bude možné najít kromě informací i případné opravy, které se v průběhu roku objeví. Děkuji za pomoc zasláním materiálů, informací a námětů. 
Karel Kubišta

CHL v polovině druhé části sezóny 2019/2020