Českotřebovský deník 263/2019 (23/9)
Dovolte, abych vám představila naší malou školku Kulíšek
Začnu takto:V Kulíškovi to prostě žije! Jak to? Velmi ráda vám to přiblížím.Naše školka funguje pro děti ve věku 2-6 let. Jsem velmi potěšena, že k nám chodí děti v tomto útlém věku, neboť je to období, kdy jsou děti nejlépe tvárné a vnímají správně podněty. A co v Kulíšku všechno děláme? Jasně! Hrajeme si, zpíváme, tvoříme, kreslíme, chodíme na vycházky, pořádáme různá zábavní a sportovní odpoledne pro děti a rodiče, poznáváme z blízka různé profese a spoustu dalších aktivit. Osobně kladu důraz na přístup ke každému z dětí. Každé je charakterově úplně jiné a to mne motivuje k individuálnímu přístupu ke každému z nich. Na co jsem patřičně hrdá, je besídka, která se konala 29.srpna 2019.  Jsem opravdu pyšná na malé Kulíšky, neboť to byli právě oni, co dojali své rodiče, ale i babičky, dědečky, tety, strejdy a samozřejmě mě k slzám štěstí. Děti se opravdu snažily. Dokázaly ve 2,5 letech zazpívat písničky, zatancovat taneček s krásnou pohybovou kreací, velmi se jim podařila ukolébavka, jež byla pohlazením pro naše srdíčka. A pro mě je velmi krásnou zpětnou vazbou, že jsme byli všichni spokojení a bylo nám všem opravdu moc fajn. Budu velmi ráda a bude mi ctí, když budu moci ve školce Kulíšek uvítat další dětičky. Hana Slepičková chůva pro děti do zahájení školní docházky
 
Kraj podpoří aktivní zálohy

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila poskytnutí finančního daru v hodnotě jednoho milionu korun pro Krajské vojenské velitelství Pardubice. To prostředky využije na nákup mikrobusu pro přepravu příslušníků aktivních záloh pěší roty. Návrh na poskytnutí prostředků bude přeložen na nejbližším jednání krajským zastupitelům.
„Dlouhodobě obdobným způsobem podporujeme krajské policisty, hasiče, ale také Horskou službu. Ze strany armády obdobný požadavek v minulosti nebyl, a proto jsme se s krajským vojenským velitelem domluvili, že obdobně poskytneme prostředky také pro vojáky. Ti díky tomuto daru pořídí mikrobus, který bude primárně sloužit pro přepravu příslušníků aktivních záloh krajské pěší roty na různá cvičení. Tento dar bereme i jako jistou formu poděkování za spolupráci například při organizaci akce Cihelna, která je každoročně velmi úspěšná a udržuje si svoji vysokou úroveň,“ uvedl hejtman Martin Netolický.
Aktivní záloha je součást zálohy ozbrojených sil České republiky a je jednou z forem dobrovolného převzetí výkonu branné povinnosti v době míru. Zájemce o službu v aktivních zálohách může při splnění požadovaných podmínek a v závislosti na potřebě ozbrojených sil nastoupit k jednotce podle vlastního výběru. Musí však nejprve absolvovat kurz základní přípravy v délce šesti týdnů. Více informací je možné nalézt na: www.aktivnizaloha.army.cz


Českotřebovští piráti se 21. září opět zapojili do celorepublikové akce
jménem UKLIĎME ČESKO.

Začátek úklidu byl naplánován na desátou hodinu, po té co jsme se sešli, rozdali jsme si pytle a vrhli se do úklidu. Podél silnice u letiště, jsme nalezli mnoho nepořádku, který zde zanechávají nepořádní řidiči, kteří zde zastaví, občerství se a obaly vyhodí z okénka. Kromě obalů od různých nápojů, sušenek, brambůrků, alkoholických nápojů, jsme také nalezli pytlík s podezřelým práškem a mnoho alobalu. Co bylo obsahem onoho pytlíku, proč byl všude rozházený a roztrhaný alobal si můžeme tak maximálně všichni domyslet. Po dvou hodinách, jsme došli na hasičskou chatu pojmenovanou Florián a společně jsme si opekli nad ohněm špekáčky.  Nasbírali jsme šest pytlů různorodého odpadu, který dle našich odhadů vážil přes 60 kg.
Pokud byste se chtěli s námi zapojit příští rok, sledujte náš FB a web.


Čtvrtfinále fotbalového Poháru hejtmana Pardubického kraje rozlosováno

Radní Pardubického kraje pro sport René Živný a předseda Krajského fotbalového svazu Michal Blaschke se ujali slavnostního aktu losování čtvrtfinálových dvojic čtvrtfinále fotbalového Poháru hejtmana Pardubického kraje.
Z původních 38 celků zůstala v osudí poslední osmička, z nichž pět působí v nejvyšší krajské soutěži, jeden v I. A třídě a dva v I. B třídě. „Ovšem i celky působící v nižších krajských soutěžích se mohou řadit mezi černé koně poháru. Jak Libišany, tak České Heřmanice, ale i Slatiňany vévodí aktuálně tabulkám svých soutěží. Největším favoritem poháru jsou pravděpodobně Holice, současný lídr krajského přeboru, ale jak již z minulosti známe, pohárová soutěž vždy přinesla nejedno překvapení,“ komentoval složení účastníků René Živný.  Hracím dnem čtvrtfinále bude středa 6. května 2020.
Los čtvrtfinále:
Horní Ředice (KP) – Slatiňany (I. B)
Libišany (I. A) – Holice (KP)
České Heřmanice (I. B) – Choceň (KP)
Lanškroun (KP) – Moravany (KP)

Eko Bi s. r. o.,  Semanínská 2050, 560 02 Česká Třebová

 
Přijme zaměstnance na pozici
Pracovník/ce pohřební služby
 
Požadujeme:
-          Střední odborné vzdělání - vyučen
-          Řidičský průkaz skupiny B
-          Trestní bezúhonnost
-          Příjemné vystupování, asertivita, spolehlivost, zodpovědnost, flexibilita, zdravotní stav bez omezení
Náplň práce:
-          Řidič, manipulace se zesnulými včetně svozu, příprava obřadů, pomocné práce při údržbě veřejné zeleně na hřbitovech
Nabízíme:
-          Odpovídající mzdové ohodnocení
-          Příspěvek na stravování a další zaměstnanecké benefity
Nástup možný ihned.
V případě Vašeho zájmu nás kontaktujte:
-osobně: na adrese zaměstnavatele, po telefonické domluvě
-e-mailem: veronika.cinkova@ekobi.cz, iva.valachova@ekobi.cz
- telefonicky:  Ing. Veronika Cinková – vedoucí střediska hřbitovy - +420 739 613 129
                     Valachová Iva – personalista - +420 731 449 801